luni, 6 iunie 2011

Porturi celebre!

SANTORINI Creaţia fascinantă a vulcanilor, Santorini este una dintre cele mai populare destinaţii din lume, ce uluieşte chiar şi cei mai veritabili turişti.
Blocurile impetuoase de stânci, insuliţa vulcanică Nea Kameni, caldera vulcanului, căsuţele albe şi apusurile mirifice te cuceresc pentru totdeauna. După ce acostezi în port, o plimbare cu măgăruşul pe faleză şi apoi o mică drumeţie până la Palea Kameni, vulcanul adormit din Santorini.



ISTANBUL Portul istoric al lumii, fosta Capitală a Imperiului Roman, Constantinopol, nu trebuie ratat dintr-un sejur pe croazieră.Panorama asupra metropolei antice, străjuită de Palatul Topkapi şi Moscheea Albastră, este memorabilă, dacă ajungi pe Marea Neagră. Odată ce ai acostat aici, shopping-ul în furnicarul din Marele Bazar şi experienţa unei băi turceşti sunt obligatorii.


DUBROVNIK Supranumit "perla Adriaticii", în Dubrovnick descoperi un peisaj de mare frumuseţe, care poate fi cu uşurinţă confundat cu un adevărat rai pentru muritori.
Înscris în patrimoniul Unesco, oraşul istoric din sudul extrem al Croaţiei, îţi aşază la picioare plajele sale splendide şi te îmbie la o plimbare cu bicicleta de-a lungul râului Ljuta, printre podgoriile sale ce strălucesc în soare.



IALTA Un port pescăresc în antichitate, astăzi Ialta este unul dintre cele mai spectaculoase oraşe de pe litoralul Mării Negre. Situat în Crimeea, peninsula cu formă de diamant, acest tărâm mirific al Ucrainei te va fascina pe loc.
Dacă ai ajuns aici, vizitează Palatul Livadia, construit de ultimul ţar al Rusiei, Nicholas II, acolo unde s-a semnat Convenţia de la Ialta, ce a hotărât soarta României în 1945, precum şi Cuibul Rândunicii, castelul neo-gotic în formă de cetate, şi Palatul Alupka.



INSULA CAPRI Considerată cea mai frumoasă insulă din Europa, Capri a fost deja "adjudecată" de milionarii care vizitează lumea pe croaziere sau care şi-au cumpărat deja reşedinţe aici.
La 20 de minute de Insulă, se află Sorrento, un oraş cu totul fermecător, situat pe versanţi muntoşi, plini de livezi de lămâi, portocali şi măslini. Vizitează apoi peştera subacvatică Grota Albastră, unde se poate ajunge cu barca sau autobuzul (de la Anacapri).



ALEXANDRIA Oraşul istoric întemeiat de Alexandru cel Mare este un alt port splendid în circuitul unei croaziere. Pe insula Pharos din faţa ţărmului Alexandriei a existat celebrul "Far din Alexandri", cea mai înaltă construcţie din antichitate şi una dintre cele 7 minuni ale lumii.
Dacă înnoptezi aici, poţi da o fugă şi la Cairo să vezi Piramidele din Giza şi templul lui Ptah



BARCELONA. Cu porturile sale moderne cu yahturi, plajele aglomerate şi străzile sale cosmopolite, Capitala Cataloniei este un oraş vibrant prin definiţie. Odată ce ai ancorat aici, trebuie să vezi celebrul Aquarium, centrele comerciale imense, precum şi obiectivele arhicunoscute din centrul metropolei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu