duminică, 26 iunie 2011

Cele mai frumoase croaziere in jurul lumii


Te-ai gandit vreodata sa iti petreci vacanta pe un vas de croaziera in mijlocul unui peisaj salbatic si plin de mister? Ei bine, daca iti place aventura pe mare atunci merita sa descoperi frumusetea unor locuri unice in lume precum insulele Galapagos, Alaska sau Fiordurile norvegiene. Nu lasa acasa binoclul si nici aparatul de fotografiat, care te va ajuta sa imortalizezi clipe de neuitat.

Impreuna cu cei de la CNN iti propunem sa trecem in revista cele mai frumoase croaziere in jurul lumii.

Daca optezi pentru o croaziera in Antarctica, in sudul Insulelor Shetland, vei avea parte de o experienta unica. Frumusetea peisajului salbatic, ghetarii spectaculosi si varfurile muntilor acoperite de zapada iti vor transforma vacanta intr-un moment de neuitat. Aici este locul unde ai posibilitatea sa vezi balene, pinguini si foci elefant.

Daca vrei sa incerci asa ceva, trebuie sa stii ca sezonul pentru o astfel de croaziera este noiembrie-februarie. Calatoria dureaza 11 zile, pretul fiind de 4.890 de dolari de persoana.

antarctica


Insulele Galapagos sau "insulele testoaselor" sunt situate la aproximativ 600 de mile departare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador. Datorita izolarii, insulele adapostesc o fauna si flora unice pe Pamant. Testoasele uriase, balenele, delfinii si nu in ultimul rand rechinii populeaza apele acestor insule aparte.

Totodata, atractiile zonei sunt cintezele lui Darwin, unele dintre cele mai cunoscute pasari din arhipelagul Galapagos. Pe ici pe colo se mai pot vedea cratere vulcanice. Daca treci prin acest paradis, vei fi vrajit de frumusetea plajelor. O croaziera intr-un astfel de loc magic dureaza 7 zile si costa 3.499 de dolari de persoana.

galapagos


Baja California a fost numita de oceanograful Jacques Cousteau "acvariul planetei". Vasele de croaziera care ajung aici vor da nas in nas cu balenele gri. Misterul acestui loc superb poate fi descifrat in perioada decembrie-martie. Pentru 7 zile costul unei astfel de calatorii este de 5.240 de dolari de persoana.

Baja


Alaska este locul ideal catre care se indreapta o serie de vase de croaziera pentru a-si plimba pasagerii curiosi. Atunci cand ai decis sa pornesti in acesta aventura pe mare, tine binoclul la indemana pentru a zari in departare balene, vulturi si cu putin noroc ursi grizzly. Cine se incumeta pentru o astfel de vacanta o poate face in perioada mai-septembrie, iar preturile pornesc de la 1.795 de dolari de persoana.

alaska


Kimberley este o regiune aflata in Australia de Vest si a fost denumita astfel dupa campul de diamante cu acelasi nume din sudul Africii. Aici se poate ajunge doar cu vasul. Stancile inalte si nisipurile albe din nord-vestul Australiei fac din acest loc una dintre cele mai indraznete si frumoase zone din lume.

Kimberley este locul unde Oceanul Indian intalneste Marea Timor, iar cascadele maiestuoase si crocodilii de apa sarata sunt atractiile locului. Imbarcarea pe un vas de croaziera se face in perioada aprilie-octombrie, iar calatoria dureaza 10 zile. Pentru o persoana pretul porneste de la 7.337 de dolari.

kimberley


Borneo se afla in inima arhipelagului Malay si este a treia insula ca marime din lume dupa Groenlanda si Noua Guinee. Locul este o minune a naturii cu paduri tropicale care adapostesc numeroase vietati unice. Oamenii de stiinta au descoperit in zona, in ultimii ani, peste 120 de specii de animale, insecte si plante noi. Turistii pot vedea recife de corali sau maimute salbatice, in special urangutani.

Croaziera de zece zile in insulele Borneo porneste de la 6.930 de dolari/persoana, iar cine e tentat de o astfel de aventura isi poate pregati bagajele in perioada septembrie-ianuarie.

borneo


Polinezia Franceza poate fi o atractie aparte pentru cei care prefera croazierele. Combinatia cu solul vulcanic genereaza o vegetatie luxurianta, cu flori exotice si ape cristaline de un albastru turcoaz. Viata marina este o desfatare de culori, corali si bancuri de pesti multicolori. Oricand poti porni intr-o croaziera pentru a explora atractiile zonei, iar costurile pornesc de la 4.397 de dolari pentru 7 zile de cazare.

polinezia


Insula Spitsbergen apartine de teritoriul Svalbard, Norvegia, din Oceanul Arctic. Aici intalnesti un relief muntos si este de preferat sa pornesti intr-o aventura pe mare in perioada iunie-august. Ursii polari, renii, balenele si miile de pasari rare te vor insoti in aceasta calatorie de neuitat. Pentru 6 zile pretul porneste de la 3.230 de dolari de persoana.

ursi


Mai schimbam destinatia si alegem Madagascar, o insula de dimensiuni considerabile aflata in Oceanul Indian. Faci o alegere buna daca pornesti la drum sa descoperi lumea acestui loc superb, unde 80% dintre speciile de plante si animale sunt unice in lume. Aici domneste natura salbatica si esti intampinat de paduri tropicale dese, munti mareti, vulcani si creaturi ciudate asemanatoare cu maimutele (lemuri). Lagune, plaje curate, recifuri de corali - toate le gasesti in Madagascar.

Sezonul pentru o croaziera in Madagascar incepe in decembrie si se termina in martie, iar pretul porneste de la 12.480 de dolari/persoana pentru 15 zile.

madagascar


O croaziera de 10 zile in Canada si New England cu plecare din New York sau Quebec porneste de la 1.499 de dolari de persoana. Se poate calatori in septembrie si octombrie. Un voiaj relaxant de-a lungul coastei stancoase iti ofera posibilitatea sa descoperi locuri noi, pitoresti care dau regiunii un aer luxos si romantic. Pentru putina aventura, incearca sa privesti balenele cu cocoasa.

new england


Daca ti-a trecut vreodata prin cap sa vizitezi tarile nordice, atunci ai face bine sa incepi cu Fiordurile norvegiene. O croaziera de 9 zile in acest loc de vis porneste de la 3.995 de dolari/persoana si ai astfel sansa sa descoperi o lume cu totul aparte. Muntii inalti, ghetarii si cascadele ofera o imagine spectaculoasa.

Daca iti faci planuri pentru o astfel de evadare din cotidian, trebuie mentionat ca sezonul incepe in mai si se termina in luna august.

fiorduri

Un comentariu:

  1. As da orice sa fiu in cea din prima poza, peisajul mi se pare incredibil, chiar daca sunt o persoana care prefera caldura

    RăspundețiȘtergere